Jako nevrijeme noćas zahvatilo sjeverozapadni dio Hrvatske

Oko ponoći kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme, uz jak vjetar i obilnu kišu, zahvatilo je sjeverozapadni dio Hrvatske – dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije.  JVP Čakovec je imao deset intervencija uklanjanja stabala s prometnica i ispumpavanja podrumskih prostorija.

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje i to na području općina Vinice i Klenovnik te ispumpavanje vode u Dubovici.

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica.

U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina, bez ozlijeđenih osoba.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije.

Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite RH.