Održan 17. Karlovac Open turnir s više od 300 natjecatelja

Karate klub Karlovac 1969 organizirao je tradicionalni međunarodni karate turnir „ 17. Karlovac Open“. Okupilo se više od 300 natjecatelja, iz Hrvatske i Slovenije. Iz Karlovca je nastupilo 30-ak karatista. Za neke od njih, iz skupine od 9 do 11 godina ovo je bilo i prvo natjecanje do sada, kazao je organizator Dario Keča.

– Imamo tu stariju ekipu mlađih kadeta koji su izuzetni, osvojili su medalje na prvenstvima Hrvatske i na međunarodnim turnirima. Imamo jednu vrlo nadarenu generaciju od kojih očekujemo da će idućih godina nastupati na europskim i svjetskim prvenstvima.

Jedan od uspješnih iz te generacije je i Tomislav Čordašev koji karate trenira pet godina, a može se pohvaliti osvojenim kupom Hrvatske čime se plasirao, uz još četvoricu Karlovčana, na nastup za reprezentaciju Hrvatske na prvenstvu balkana u Beogradu.

– Treninzi su jaki, pokušavamo se što bolje pripremiti za Beograd, kazao je Čordašev.

Ovim turnirom prekinuta je pandemijska pauza i konačno se sve vratilo u normalu, kazao je Željko Fajtl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije.

– Danas je tu nazočno 39 klubova s preko 300 natjecatelja. Počeli smo s katama, a onda s borbama. To je novi početak poslije dvije pandemijske godine i nadamo se da ćemo od sada imati kontinuitet u sljedećim godinama.