Petnaestak strojarskih tehničara proslavilo 54 godine mature, pridružio im se i razrednik Leo Švajger

Generacija strojarskih tehničara koja je 1968. maturirala u Strojarsko-metalskom centru Karlovac, današnjoj Tehničkoj školi Karlovac, okupila se nakon 54 godine. Bila je to prilika prisjetiti se lijepih đačkih dana, mladenačkih nestašluka, ali i životnih uspjeha.

Petnaestak strojarskih tehničara iz dva razreda Školskog-metalskog centra okupilo se na proslavi 54 godine mature. Naime, oni su školu pohađali u razdoblju od 1964. do 1968. godine. Rado im se pridružio i njihov razrednik, profesor hrvatskog jezika i književnosti Leo Švajger.

Školski metalski centar u tadašnje je vrijeme bila škola s najvećim brojem učenika i vrlo stroge selekcije. Okupljeni su danas ljudi koji iza sebe imaju uspješne karijere. Među njima je i Marko Vuković, vlasnik HS Produkta. Ističe da iako je prošlo puno godina, nije se puno toga promijenilo.

Proslavi mature rado se pridužio i Marijan Karlić, nekadašnji direktor proizvodnje pribora za jelo u Kordunu. Istaknuo je kako im je profesor Švajger bio velika podrška.

U Karlovcu u Školskom-metalskom centru školovao se i Tone Polenčić iz Ljubljane, koji se također sa zadovoljstvom pridružio proslavi. Škola mu je, kaže, pružila dobre temelje, a također ističe veliku podršku profesora Švajgera.

Ova vesela i složna ekipa već radi planove i za 55 godišnjicu za koju spremaju i posebno iznenađenje.