Pedala Laganini povodom Dana državnosti vozi crtom bojišnice 110. brigade

Sportsko rekreacijski klub Pedala Laganini i ove je godine povodom Dana državnosti organizirao Maraton 110. brigade.  Riječ je o biciklijadi koju Pedala Laganini radi u čast svim poginulim pripadnicima proslavljene Karlovačke 110. brigade.

Riječ je o izazovnoj ruti dugoj 130 kilometara koja je započela kod Muzeja domovinskog rata na Turnju gdje su zapaljenje svijeće na spomeniku poginulim braniteljima. Biciklisti su nastavili putem Kamenskog – Karlovca- Rečice – Lasinje – Vojnića te nazad prema Turnju.

-Ruta je dosta zahtjevna. Ima više od 125 kilometara, ima dosta brda i ravnice. Za to treba biti dobar biciklist. A vrijeme, vrijeme je lijepo – kišica pada, ali pravim biciklistima to ne smeta, rekao je Vladimir Latković, predsjednik SRK Pedala Laganini.

Na biciklijadi su sudjelovali i članovi 110. brigade koji su 90-ih na ovom području branili Karlovac. Za sve branitelje koji su se borili, a posebice za one koji su položili svoje živote za Domovinu vozi se ovaj maraton. Kako se njihova žrtva nikada ne bi zaboravila.

-Ovo je 15. put da Pedala Laganini vozi biciklijadu crtom bojišnice. Hvala im na tome. Mi smo jedni od supokrovitelja. Neki naši članovi voze ovu rutu. Ovo je dan za sjećanje i obilježavanje mjeseca lipnja kada je i osnovana brigada, rekao je Darinko Kos, potpredsjednik Udruge 110. brigade ZNG HV.