Nestanak zrakoplova tipa Cessna

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Potraga za nestalim zrakoplovom Cessna, unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, a od jutra je intenzivirana te je uključeno preko 350 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite, policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca.
Državna intervencijska postrojba civilne zaštite postavila je bazu operacija i komunikacijsko-zapovjedno vozilo, odakle Ravnateljstvo civilne zaštite koordinira operativnim snagama na terenu te pruža logističku potporu. U pretragu je uključeno 26 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s dva drona i dva kvad vozila, 7 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, 184 pripadnika HGSS-a, 114 policajca, 29 vatrogasaca te 3 lovca.

U zrakoplovu se nalazio pilot i tri člana posade. Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite pokušao je locirati mobitel pilota, ali bezuspješno.

Podsjetimo, Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je jučer, 29. svibnja Operativni centar civilne zaštite o nestanku zrakoplova tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.
Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS te su na koordinate nestanka odmah upućeni članovi HGSS-a s dronom i policija.
Broj operativnih snaga na terenu se konstantno povećava, uključuju se dodatne snage i ulažu veliki napori kako bi se zrakoplov što prije pronašao unatoč teškim vremenskim uvjetima.

Stanje 29. svibnja u 20:00

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija.

Na terenu koordinira Ravnateljstvo civilne zaštite te je trenutno uključeno više od 100 pripadnika operativnih snaga. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite postavlja bazu operaciju na terenu.
Broj operativnih snaga se povećava, dodatne snage Ravnateljstva civilne zaštite, policije i HGSS-a se uključuju.
Potraga je i dalje u tijeku te se ulažu veliki napori kako bi se zrakoplov što prije pronašao unatoč teškim vremenskim uvjetima.