Škola pisala roditeljima: U slučaju ozljeđivanja učenika nema elemenata kaznenog djela, nismo zataškavali događaj i utvrđivali smo činjenice odmah

U slučaju ozljeđivanja učenika nema elemenata kaznenog djela, nismo zataškavali događaj i utvrđivali smo činjenice odmah.

Rezime je to dopisa što ga je ravnateljica OŠ Grabrik uputila roditeljima učenika, a u vezi slučaja ozljeđivanja učenika ove škole na školskom igralištu.

U njemu Darija Begedin navodi:

“Po završetku nadzora prosvjetne inspekcije i istrage policijskih službenika u slučaju ozljeđivanja učenika na sportskom igralištu iza OŠ Grabrik, Karlovac zaključeno je sljedeće: nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Također, navodi se činjenica da škola nije zataškavala događaj niti je imala namjeru to učiniti te naglašava da je škola utvrđivala činjenice o događaju odmah nakon što je ozlijeđeni učenik zbrinut i na temelju razgovora s očevidcima došla do određenih saznanja. Ta saznanja, o kojima se radi zaštite prava djece nije moguće javno izjašnjavati, ne odgovaraju medijskim objavama o događaju, a pogotovo ne uključuju namjerno ozljeđivanje okretanjem učenika naglavačke i bacanjem na beton. 

Još jednom izražavamo iskreno i duboko žaljenje zbog svega što su doživjeli učenici, roditelji i djelatnici naše škole. I dalje smo jedinstveni u osudi svih oblika nasilja i ustrajat ćemo, kao i uvijek do sada, u provođenju svih aktivnosti preventivnog programa s ciljem sprečavanja bilo kojeg oblika nasilničkog ponašanja te stvaranja pozitivnog i ugodnog ozračja za sve svoje učenike.”