Do kraja mjeseca gotovi radovi u Nemičićevoj, a do jeseni u Smičiklasovoj

Ovaj mjesec bit će završeni građevinski radovi u Nemičićevoj ulici, te na sportskom igralištu iza Područne škole na Velikoj Jelsi. Gradilišta je obišao gradonačelnik Damir Mandić kao i građevinski zahvat koji je nedavno počeo u Smičiklasovoj 14.

Podsjetimo, tvrtka Arkada izvodi radove na prometnoj površini i parkiralištu u Ulici T. Smičiklasa, od broja 14 do 14F. Rekonstruirat će se postojeća prometnica, pristup ulazima u zgradu i garažama u dužini od 120 m. Prometnica će biti širine 5,50 m s 30 okomitih parkirališnih mjesta, a u sklopu rekonstrukcije bit će uređen sustav oborinske odvodnje i javne rasvjete. Vrijednost zahvata je oko milijun kuna, a završetak rekonstrukcije očekuje se u rujnu ove godine.

Do kraja lipnja Nemičićeva ulica dobit će jednu sasvim novu vizuru, od raskrižja Ul. A. Hebranga do raskrižja s Ul. Donja Švarča. Ovim projektom rekonstruirana su raskrižja s Hebrangovom, Skopskom i Ulicom Donja Švarča. Uz to proširen je kolnik na šest metara i dvije prometne trake, uređena je pješačka staza od Hebrangove do Skopske i izveden potporni zid.

Vrijednost građevinskog zahvata je oko pet milijuna kuna zajedničkog ulaganja Grada Karlovca i gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. Vodovod i kanalizacija rekonstruirali su kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu.

Ovaj mjesec bit će dovršeno i sportsko igralište smješteno kraj područne škole na Velikoj Jelsi, a opremljeno je za igranje malog nogometa, košarke i druge sportske aktivnosti. Uz izgradnju sportskih površina, uređuje se i prilazna staza, površine za parkiranje bicikala, a postavit će se i ograda. Vrijednost radova je oko 625 tisuća kuna. Projekt je svojevremeno inicirao Mjesni odbor koji je financiranje izrade projektne dokumentacije sportskog igrališta uspješno osigurao putem KAkvart natječaja. Već ovo ljeto mještani Velike Jelse moći će koristiti igralište.