S radom krenuo ranč OPG-a Kovač na kojem uzgajaju škotsko govedo, planovi za dalje ambiciozni

OPG Kovač iz Jaškova koji se bavi uzgojem buča, lješnjaka i oraha, odnosno svih njihovih prerađevina, bave se i ekološkim uzgojem visinskog škotskog goveda. Sada su proširili svoje gospodarstvo na još tri hektara koja su dobili zahvaljujući prijavi na natječaj dodjele državnog zemljišta. Ovom prilikom službeno su otvorili ranč.

-Ovo je definitivno dovelo do poslovnog proširenja. Ideja je krenula kada sam prvi puta vidio ovu sortu uz autoput. Kupio sam prva tri grla. Stari ranč bio je premali za 20 goveda koja sada imamo. Ova tri hektara jako su nam dobro došla. Napravili smo i novi objekt, a sada je cilj 50 grla goveda, rekao je Tomislav Kovač, vlasnik OPG-a Kovač.

To će biti dovoljno, govori vlasnik OPG, jer je cilj sada stvoriti atraktivnu turističku ponudu u smjeru seoskog turizma.

-Imamo u planu izgraditi dva teniska igrališta, desetak kućica za rentanje, tako da ljudi koji dođu u Jaškovo ili na Štrudlafest ili samo gledati  švedsko govedo, imaju gdje odsjesti.

Inače, državno zemljište koje su dobili na korištenje veličine je šest hektara. Tako uz OPG Kovač na ovom prostoru djeluje i Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Njihovi korisnici već se godinama bave poljoprivredom, a od sada i na višoj razini.

– I mi ovdje imamo objekt u kojem su nam smještene svinje, a napravit ćemo i jedno igralište, tako da kada djeca i obitelji dođu u posjetu vide i svinje i krave, ali i da vide sadnju u našim plastenicima da tako dožive prirodu, rekla je  Dijana Galović, ravnateljica Centra.

Otvorenje su podržali i Karlovačka županija i Grad Ozalj.