„Klasika u parku“ – koncert Karlovačkog komornog orkestra u šancu

Ravel, Gershwin i Dvořák oživjeli su u predivnom ambijentu karlovačkog šanca zahvaljujući Karlovačkom komornom orkestru Glazbene škole Karlovac pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija.

Drugi put Glazbena škola Karlovac pripremila je ovakav spektakl. Prvi put je to bilo prošle godine nakon lockdowna zbog pandemije. Pokazali su tada da mogu nadmašiti sami sebe, iznova stvarajući sve kvalitetnije, kreativnije i izazovnije programe. Niz su nastavili i ovogodišnjim izdanjem „Klasike u parku“.

Da je ovo jedan od najvećih projekata Karlovačkog komornog orkestra, istaknuo je i maestro Veton Marevci. Raznolik sastav orkestra s gostima iz Zagrebačke filharmonije i učenicima, 55 izvođača različitih generacija, nije bila prepreka da se postigne vrhunska izvedba.

Dakle, repertoar za ovu prigodu bio je uistinu veličanstven: Ravelov Bolero, Gershwinova Rapsodija u plavom i  Dvořákova 9. simfonija Novog svijeta u e-molu.

Ono što je posebno je što je Gershwinovu Raspodiju u plavom izvela profesorica klavira pijanistica Lana Bradač, koja ju je izvodila i 1980. godine uz Zagrebačku filharmoniju, tada kao učenica Glazbene škole Karlovac.