KABA

Nutricionistica Ana Marčac: Zbog djece i sebe promijenila sam navike i skinula 40 kilograma

Ana Marčac majka je i poduzetnica koja je svoj životni put pronašla kao nutricionistica i koju je na promjenu životnih navika potaknula bolest štitnjače- poznatija kao sindrom hashimoto. Svoje znanje i iskustvo koje je stekla dok je sama sebi nastojala pomoći, Ana je pretočila u posao kojim se danas bavi. Gotovo za sve rješenje postoji, no važno je kaže Ana otkriti uzrok trenutnog stanja a tek onda raditi na promjeni.

Do promjene životnih navika najlakše je doći uz dobru motivaciju, a njena motivacija bila je obitelj.

– Ja sam imala 107 kila, malu djecu, roditelje koji su bili u nekoj bolesti i koji mi nisu mogli pomagati, supruga koji radi ponekad i 12 sati i bilo mi je strašno teško što ne mogu potrčati za djecom, što ne mogu biti sretna s njima, ja sam imala veliki problem s umorom, neslobodom sa svojim tijelom da sam počela ne voljeti samu sebe. Dječica trebaju zdravu mamu, veselu mamu a ne mamu koja dođe kući i samo da je u tišini i sve joj smeta. Znala sam da zbog njih i zbog sebe moram promijeniti nešto, to mi je bila najveća motivacija. Bila sam žena koja se uspuhala već na prvom katu, bolovi u tijelu su bili preveliki, u zglobovima, to je sad nekih 40 kilograma dodatno na mene sada, to je još jedan čovjek…, kazala je Marčac.

Više o tome kako je Ana nadvladala simptome bolesti i promijenila životne navike, te postala nutricionistica doznajte u emisiji Mogu sve koju možete pogledati ovdje: