Ogulin idućeg vikenda postaje bajka, na rasporedu 17. Ogulinski festival bajke

Već tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Ogulinski festival bajke spremna je za svoje 17. izdanje koje se u  Ogulinu održava od 10. do 12. lipnja. Festival će i ovoga ljeta slaviti bajke i bajkovito stvaralaštvo tijekom tri dana trajanja i to kroz bogati umjetnički i kulturni program namijenjen djeci, mladima i odraslima.

Tako će cijele obitelji moći pronaći nešto za sebe i to na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena, kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći, a program otvara pjevač Bojan Jambrošić. Tijekom tri dana trajanja festivala na rasporedu su kreativne radionice, pripovjednjanje,predstave, video projekcije i animacijski programi.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a organiziran je i prijevoz vlakom iz Zagreba. Polazak s Glavnog kolodvora u Zagrebu je u 8.07 sati, stajanje je u Karlovcu u 9.06 sati te dolazak u Ogulin u 10.16 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.20 sati, vlak je u Karlovcu u 17.31 sat, te u Zagrebu u 18.29 sati. Vlak na ovoj specijalnoj liniji staje i na usputnim kolodvorima i stajalištima. Cijene prijevoznih karata su 55 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu od 6 do 12 godina. Vožnja vlakom za djecu do 6 godina je besplatna.