KABA

Zvjezdano ljeto od 23. lipnja do 13. srpnja: koncert Petra Graše, rođendanski bal, Ivanjski krijes, sportski, dječji i zabavni programi

Tri tjedna dobre zabave podijeljena u 6 tematskih cjelina- od koncerata, izložba, festivala, predstava, radionica i predavanja okupirat će cijeli grad – od Aquatike pa do Starog grada. Zvjezdano ljeto u Karlovcu trajat će od 23. lipnja do 13. srpnja. Najveća proslava bit će upravo 13. srpnja za Dan grada, a što nas točno očekuje predstavljeno je na press konferenciji u atriju Gradskog muzeja.

-Tada ćemo svi zajedno proslaviti 443. rođendan našeg najdražeg grada. Očekujemo 443 plesna para da se uključe u održavanje tradicionalnog rođendanskog bala. Imat ćemo vesele pompone u bojama našeg grada. O danas su prijave za bal otvorene. Odmah nakon bala očekuje nas koncert Petra Graše, rekla je Daniela Peris, pročelnica Grada Karlovca.

Uz Petra Grašu, očekuju se sjajni koncerti poznatih izvođača tijekom cijelog Zvjezdanog ljeta.

-Već na samom početku ćemo uživati u koncertu Ane Rucner, imamo jedan krasan koncert Vlatka Stefanovskog i Dua Hojsak i Novosel. Nakon toga slijedi Open Air Tribute Festival na kojem će nastupiti Tribute bendovi Eltona Johna, Michael Jacksona i Jon Bon Jovija.

Bit će organiziran bogati program za najmlađe, sportska događanja poput veslačke regate, baseballa u Zvijezdi i raznih turnira. Očekuje se i umjetnički festival ArtiKA te izložba karikaturu. Zorin dom će također dati bogati doprinos manifestaciji Zvjezdano ljeto. Organiziraju Karlovački Kazališni festival – KaKaFe i Flautističku akademiju, a ulaz na sve programe je besplatan.

-Imamo devet predstava, osam koncerata na četiri lokacije u gradu – u Kazalištu, Košarkaškom igralištu Šanac, Glazbenom paviljonu i Atriju Aquatike. Dolaze nam HNK Osijek, HNK Rijeka, Kazalište Kerempuh, Kerekeš teatar, Kazalište Kabina, Binokular teatar, Fiji grupa, GK Joza Ivakić i naša Plesna reprezentacija s predstavom Mistery, rekla je Irena Božičević, ravnateljica GK Zorin dom.

Veseli vijest kako se ove godine vraća Međunarodni festival folklora i Okusi svijeta. Folklorni festival održat će se od 3. do 9. srpnja, a Okusi svijeta od 6. do 9. srpnja.

-Dolaze grupe iz Turske, Brazila, Kolumbije, Mađarske i Amerike. Vrlo šarolike, atraktivne i zanimljive, rekao je  Željko Štajcer, direktor Festivala te najavio projekt Okusa svijeta na kojem će se moći kušati kuhinja svih zemalja koje dolaze na Festival.

Napomenimo kako sve ovo započinje 23. lipnja upravo Ivanjskim krijesom na Baniji i Gazi.

– Njime ulazimo u još jednu karlovačku godinu. Važna je to tradicija za naš grad. Jedinstvena priča o rivalstvu koje nas ne razdvaja nego nas povezuje. Da je tradicija važan element ove godine govori to da će dio programa biti uprizorenje Ivanjskih običaja u organizaciju KUD-a Rečica, rekla je  Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

Gradonačelnik Damir Mandić je podsjetio kako manifestacije privlače turiste, no ova je prije svega posvećena građanima Karlovca.

-Vjerujem da će baš svi Karlovčani pronaći nešto za sebe. Nadam se da ćemo izići na ulice i proslaviti rođendan svoga grada kako to priliči. Svi gradovi imaju svoj rođendan, ali samo jedan zna kada se rodio.