Peto izdanje međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog eksperimentalnog i hibridnog filma FUSE – Film Under Severe Experiment završeno je jučer proglašenjem najboljih filmaša.

– Žiri je ove godine odlučivao o četiri nagrade. Posebno priznanje dodijelili su filmu “All the Faces I Love Look Alike”, Davi Mello & Deborah Perrotta. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je film “Passage” Bartosza Jana Stepnika iz Portugala. Nagradu za najbolju režiju osvojio je Zheng Mingzhuo iz Kine za film “Undo”. Nagradu za najbolju montažu osvojio je film “TOPOS”, redatelja Maxa Bodendorfta iz Njemačke. Ovogodišnji Grand Prix otišao je u Brazil redatelju Txai Ferrazu za film “The Forbidden Durain”. Osim nagrada stručnog žirija, proglašena je i nagrada publike za hrvatski film “Sam’ se sekiramo” autora Nikole Kašića, kazala je Lucija Češkić.

Iako je natjecateljski program centralni dio, festival je bio prepun događanja pa je karlovačka publika sudjelovala na radionicama, gledala izložbe, slušala glazbu, pratila okrugli stol – održan online i uživo – s autorima.

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u suradnji sa Savezom udruga KAOPERATIVA, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Grad Karlovac.

– Organizatori su iznimno zadovoljni festivalom, drago nam je da se publika povećala, da smo imali puno pozitivnih komentara i nadamo se da će 6. izdanje FUSE festivala biti još veće i bolje. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali festival, posobeno volonterima te publici koja je posjetila festivalska događanja, poručila je Češkić.