KABA

Karlovac sudionicima EU projekta pokazao kako povećava energetsku učinkovitost i koja pametna rješenja koristi

– Sudionike projekta upoznali smo s našim postignućima iz područja održivih energetskih i klimatskih projekta s naglaskom na pametna rješenja, poručili su iz Grada, nakon što je Karlovac je još jednom bio domaćin (mentor) dvodnevnom studijskom posjetu u okviru provedbe EU projekta Prospect+.

Tema studijskog posjeta bila je povećanje energetske učinkovitosti u području javne rasvjete putem ESCO modela financiranja, a u studijskom posjetu predstavnici gradova iz Grčke – Dimitris Tzempelikos i Italije – Santo i Gabriella Abate, kao i predstavnica FEDARENE – Europska federacija agencija i regija za energiju i okoliš Diana Prsancova.

Projekt Prospect+ započeo je u 2021. godini i traje do 2024, a provodi se u okviru programa Horizon 2020, tj. programa Europske Unije za istraživanje i inovacije.

– Kroz implementaciju projekta Prospect+ provode se programi učenja i razmjena znanja i iskustava o inovativnim shemama financiranja koje se koriste za provedbu održivih planova za energiju i klimu, posebno u okviru Sporazuma gradonačelnika čiji je potpisnik i Grad Karlovac, dodali su iz Grada.

omicron