U gradskoj Velikoj vijećnici dodijeljeni su ugovori potpora male vrijednosti za mehanizaciju, strojeve i opremu. Pomoć grada tako je dobio 31 poljoprivrednik s područja Karlovca. Grad je sufinancirao nabavu opreme, odnosno strojeva do 30 tisuća kuna.  Zahvalni su na ovim sredstvima, a novim strojevima značajno će si olakšati rad. Jedan  od njih je Siniša Stanar koji je kupio stroj vrijedan 10.000 kuna.

-Kupio sam vadilicu za luk. Lani sam kupio sijačicu za luk. Inače moj OPG se bavi pčelarstvom i voćarstvom. Zahvalan sam Gradu što nas pomaže u raznim programima, od kupnje zemljišta do nabavke mehanizacije. Možemo se puno više unaprijediti i biti konkurentni na tržištu, rekao je.

Sa Sinišom se slaže i poljoprivrednik Tomislav Bujić. Iako nije riječ o velikim sredstvima, ona su tu da potaknu poljoprivrednike na modernizaciju poslovanja.

-Ova sredstva mi puno znače. Moja glavna djelatnost je ratarstvo. Kupio sam novi stroj – rotodrljaču koja će mi pomoći u proizvodnji. Nadam se da će nam Grad i dalje biti vjetar u leđa, rekao je.

Inače, Grad Karlovac je ove godine u Proračunu za 2022. osigurao 1.110.000 kuna za poljoprivrednike.

-Što se tiče ovogodišnji potpora, prvo smo krenuli s javnim pozivom za mehanizaciju – za tim postoji najveća potreba. Zaprimili smo veliki broj prijava. Od 51 zahtjeva uspjeli smo odobriti 31. Od toga je 24 mladih poljoprivrednika. Naš sustav potpora poseban naglasak daje na potporu mladim poljoprivrednicima. Važni su nam za opstanak i daljnji razvoj  ruralnog područja grada Karlovca, rekla je gradska pročelnica Daniela Peris.