Dan nogometa: Vladimiru Mikšiću nagrada za životno djelo, Karlovac 1919 pobjednika Kupa NSKŽ

Tradicionalna manifestacija Dan nogometa NS Karlovačke županije na kraju natjecateljske sezone prilika je za dodjelu pokala i priznanja prvacima i najboljim strijelcima županijskih liga te zaslužnim djelatnicima, a istovremeno i za finalni susret Hrvatskog nogometnog kupa za područje Nogometnog saveza Karlovačke županije u kojem je Karlovac 1919 svladao Vatrogasca iz Gornjeg Mekušja sa 6:2.

Najznačajnija nagrada, ona za životno djelo pod nazivom “Život nogometu” pripala je Vladimiru Mikšiću.

-Nagrada mi znači puno. Sav moj rad, trud u nogometu, od trenera, suca, delegata, kontrolora, sve je satkano u jednom djelu, a to djelo se zove – životno djelo. To se događa jednom u životu i zahvalan sam svojoj obitelji koja mi je velika podrška. Dugo sam u nogometu i pokreće me adrenalin i ljubav prema tom sportu. Nogomet za mene znači sve. Od moje tratine pa do životnog djela. Svi drugi sportovi su divni sportovi, ali najjači sport je nogomet, kazao je Mikšić.

Dodijeljeno je i pet srebrnih plaketa – Ivici Grgiću (suci), Nedjeljku Jagatiću (delegati), Draženu Jurakoviću (Draganić), Robertu Križaniću (Vatrogasac) i Draženu Radočaju (Korana).

Posebna priznanja osvojili su Zvonimir Andrić (Mostanje), Krunoslav Cindrić (Dobra SP), Zdravko Colarić (Vrlovka), Ivan Frketić (Dobra N), Sanela Klasan (Vojnić ’95), Dragan Kolić (ŠN Ogulin) i Danijel Kufner (Croatia ’78) .

Prvake županijskih nogometnih liga pogledajte u tablici.

Najbolji strijelci županijskih nogometnih liga su Tin Jovanović (Ilovac), Bruno Golubić (Karlovac 1919), Ivano Poljak (ŠN Ogulin 2), Borna Špigelski (Ilovac), Niko Budimir (Vatrogasac), Niko Bosanac (Slunj), Borna Trifković (Dobra), Ivan Ivaniš (Croatia ’78), Dino Tomac (Duga Resa 1929),  Stipe Mihalić (Ogulin), Patrik Poljak (Ogulin), Mario Benković (Mrežnica), Amir Ljubijankić (Petrova gora) i Matija Štefančić (Karlovac 1919).

-Mi smo prva županija koja je pokrenula takvu manifestaciju kao što je Dan nogometa. Krenuli smo 2014. i ovo nam je sedma manifestacija po redu. Nažalost, 2020. nismo mogli organizirati zbog korone. To je manifestacija gdje želimo nagraditi sve ekipe koje su osvojile prvo mjesto, kao i strijelce u tim ligama. Htjeli smo dati jedan znak pažnje sportskim djelatnicima koji su dali doprinos našem karlovačkom nogometu, kazao je predsjednik NSKŽ Dario Mrzljak.