Trkači spremni za Karlovački cener: Samo da je zdravlja pa da trčimo još 10 ili više godina

U petak se trči 10. Karlovački cener. Od osmog Cenera postali su i prva utrka u Hrvatskoj sa statusom „World Athletics Bronze Label Race“ te se utrka nalazi u kalendaru Svjetske atletske federacije. Pripreme za Karlovački cener traju konstantno, trči se gotovo 365 dana u godini, otkrili su nam to trkači sudionici Željko Grubiša i Kristijan Purgar koji su spremni za cener.

– Nadam se rezultatu barem ispod sat vremena od 55 min do 60, ako će noga zbog povrede izdržati. Dat ću sve od sebe da odradim kako treba. Proslavit ću trku s kolegama, popit ćemo nešto i to će biti to. Imam osjećaj da sam već ušao u neke godine kad sam već uspio deset cenera skupiti, nadam se da će još biti 10 godina pa da zaokružimo na 20 godina cenera, rekao je Grubiša.

I Kristijanu Purgaru je cilj trčati još sljedećih deset godina, a može, kaže i više.

– Planiram ispod 45 minuta ali vidjet ćemo. Samo da je zdravlja i da otrčim još sljedećih deset godina, a možda i dvadeset ili trideset.

Bilo kakvo kretanje pa tako i trčanje korisno je za zdravlje, napominje naš sugovornik Purgar kojemu trčanje pomaže u borbi s dijabetesom.

Željko i Kristijan bili su gosti u emisiji Gost dana.