Slučaj u OŠ Grabrik i danas tema na Aktualcu, Mandić: Informacije iz škole nisu bile posve točne, Ministarstvo će odlučiti što dalje

Možda je moj odgovor štreberski, ali činjenica je: Ministarstvo u ovakvim slučajevima donosi konačni pravorijek.

Izjavio je to gradonačelnik Damir Mandić, odgovarajući na današnjem Aktualcu vijećniku Dimitriju Biraču (Nova ljevica) što misli poduzeti nakon što je poznat nalaz Prosvjetne inspekcije o slučaju u OŠ Grabrik. Jutarnji list danas je objavio da je Prosvjetna inspekcija utvrdila dva propusta škole u postupanju u slučaju ozlijeđenog učenika: nije o tome izvijestila nadležna tijela (policiju, ministarstvo, tim školske medicine, centar za socijalnu skrb i druge) i nije otpratila učenika do bolnice. U suprotnosti je to s onim što je ravnateljica tvrdila roditeljima učenika i medijima pa je Birača zanimalo što će učiniti Grad.

– Koji je interes za tu vrstu ponašanja? Što gradonačelnik misli poduzeti po pitanju ravnateljice i kakvu poruku šaljemo roditeljima, i budućih učenika te škole i drugim građanima, pitao je Birač?

– Dobro da smo svi čekali taj nalaz Prosvjetne inspekcije jer informacije koje su komunicirane prema Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i javnosti, utvrđeno je da, bit ću blag, nisu bile posve točne. Što se tiče daljnjih postupanja, propisano je tko što treba odraditi u kojim rokovima. Nismo direktno uključeni, ali očekujemo da će se po tom rješenju i postupati, tu su obveze i ravnateljice i škole, rekao je Mandić.

Dodao je da je primio roditelje učenika, razgovarao s njima i dao im i pisani odgovor, te da je Grad i dalje maksimalno otvoren za suradnju. Rekao je i da su u kontaktu sa članovima Školskog odbora koji predstavljaju osnivača – Grad – te da su njegova tri člana manjina, kao i da su predstavnici osnivača u školskim odborima uvijek do sad bili za ravnatelja koji je dobio podršku Nastavničkog vijeća. Ustvrdio je i da ni jedan istup ravnateljice u medijima nije koordiniran s Gradom, kao ni njena komunikacija s roditeljima.

– Što će se dalje događati, nije u nadležnosti Grada, mi smo samo sada dobili službene inforacije, izjavio je.