Stipo Adžaga nakon što je bio v.d. sada službeno postao predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca

Na 1. konstituirajućoj sjednici Skupštine udruženja obrtnika grada Karlovca. Na mjesto predsjednika izabran je dosadašnji vršitelj dužnosti Stipo Adžaga. Potpredsjednica je Sandra Toth, a tajnik Udruženja ostaje Matija Puljar. Adžaga koji je na mjestu v.d. predsjednika proveo godinu i osam mjeseci ima jasnu viziju Udruženja obrtnika, njegovog djelovanja i ciljeva koje želi ostvariti.

-Udruženje obrtnika treba pokazati ljudima, obrtnicima, da imaju mjesto gdje se mogu obratiti. Nečuveno je da imamo toliki mali  odaziv obrtnika. Moj zadatak bit će obrtnicima se obratiti u svakom koraku, novom upitu, da smo im na dohvat ruke. Ured tajnika uvijek je otvoren. Dosta je problema u obrtništvu, a ljudi se ne obraćaju. Trebaju znati da je ovo njihov dom gdje mogu dobiti pomoć, rekao je Adžaga.

Ako se obrtnici obrate Udruženje dobiti će informacije o programima kojima mogu dobiti i financijska sredstva te općenito pomoć koja im može olakšati poslovanje.

-Udruženje kao članica HOK-a ima program Obrtnik + gdje možemo dobiti jeftiniju struju, gorivo, plin. Sve možemo dobiti učlanimo li  se u taj program. Razne su subvencije. To je bitno u ovim trenutcima kada su energenti otišli jako gore, zaključuje Adžaga koji govori kako je upravo značajno poskupljenje energenata jedan od najvećih izazova obrtnika danas.