Prvenstvo u mini i super mini rukometu okupit će 200 rukometnih ekipa iz cijele zemlje

Od 12. do 19. lipnja Karlovac je domaćin 20. Međunarodnog otvorenog prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake u organizaciji Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac. Iako se nije organiziralo dvije godine zbog pandemije, bit će to najveće prvenstvo do sada. Prvi dio prvenstva na rasporedu je ove nedjelje, 12. lipnja, a drugi iduće nedjelje, 19. lipnja.

-Ovo je prvenstvo za djevojčice i dječake rođene od 2011. do 2014. godine. Ove nedjelje natjecat će se dječaci rođeni 2011.  i 2013. godište, te djevojčice 2012. i 2014. godište. Ukupno ćemo ovaj vikend imati 100 ekipa. Igrat će se u tri sportske dvorane- na Rakovcu i dovranama u OŠ Grabrik i OŠ Dubovac, rekao je Miloš Đanković, predsjednik RK Škola rukometa Karlovac.

Natjecanje kreće u 9 sati. Službeno otvorenje je u 13 sati sa zabavnim programom. Nakon toga kreće eliminacijski dio natjecanja. U 19 sati će biti zatvaranje natjecanja.

Organizacija natjecanja vrijedna je oko 230 tisuća kuna, a svi troškovi su pokriveni zahvaljujući kotizaciji i predviđenim sredstvima za organizaciju prvenstva. Grad je osigurao pehare i plakete, odnosno medalje za sve natjecatelje.