Na Jamadolu vatrogasci, policija i hitna održali vježbu: Bila je to dobra provjera međusobne suradnje

Hrvatska vatrogasna zajednica provela je međuresornu vježbu SIGURNOST 22 koja se istovremeno održavavala u Zagrebačkoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj, Osječko-baranjskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji. Cilj vježbe je uvježbavanje i provjera pripadnika vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, zračnih protupožarnih snaga i ostalih snaga sustava domovinske sigurnosti za predstojeću požarnu sezonu.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković ispričao je kako su se snašli na vježbi sigurnosti. Danas su iscenirali veliku prometnu nesreću na autocesti s 30 ozlijeđenih. Na vježbi je angažirano 110 sudionika. Najveću ulogu u ovakvim nesrećama ipak imaju Hitna služba, policija i vatrogasci. Mario Vrabac iz Hitne medicinske službe Karlovac zadovoljan je vježbom. Kazao je kako je vještina, a ujedno i noćna mora svakog djelatnika hitne pomoći brzo spašavati 30 ozlijeđenih. No ovo je bila dobra vježba, kako za njih tako i za policiju o čemu je više ispričao načelnik policijske postaje Davor Boljkovac.

Boljkovac je rekao kako se ljudi odmah ne snađu u ovakvim situacijama i ne zovu 112, policija uglavnom prva dolazi na mjesto događaja kako bi pokrili teren i blizinu mjesta događaja. Uz nadu da se u stvarnosti neće dogoditi ovakva nesreća kazali su kako je ovo bila dobra provjera kako službe međusobno surađuju i na koji način se može na što brži način odraditi sve.