Bogat program sutra na Foginovom kupalištu

Kupališna sezona na Foginovom kupalištu u Karlovcu započinje u subotu 14. lipnja kada se za građane svih dobnih skupina priprema zabavni sadržaj.

Bungee run napuhanac od 13 do 20 sati posebno će biti zanimljiv najmlađima. Uz voditelja Ivana Fedor svi zainteresirani moći će testirati svoju izdržljivost. Borba protiv elastičnih vrpci koje su privezane za leđa natjecatelja, garantira neizvjesnost do posljednjeg trenutka. Pobjednik je ona osoba koja prva dođe do kraja napuhanca ili koja učini što više udaraca po ticalu koje pokazuje određenu boju.

Od 16 do 19 sati održat će se turnir u uličnoj košarci 3×3 u organizaciji Košarkaškog kluba KA-BA, kreativne radionice i kviz Knjiguljice uz nastupe mini navijačica, a Društvo naša djeca Karlovac pobrinut će se za društvene igre, divovski čovječe ne ljuti se i kreativne radionice uz animatorice. Tu su i nagrade Zaklade Dražena Petrovića i Memorijalno-muzejskog centra Dražen Petrović, Knjiguljice i Košarkaškog kluba KA-BA.

Slijedi zabava uz nogotenis, sport koji je nastao spajanjem nogometa i tenisa. U svijetu postoji preko 80 godina i trenutno ima preko 50 000 registriranih natjecatelja u više od dvadeset zemalja. Uz predstavnike Hrvatskog nogoteniskog saveza sudionici će moći zaigrati nogotenis na Foginovom i isporbajte  sportsku sreću s nogom i mrežom i to od 16,00 do 18,00 sati.

Članovi Mačevalačkog kluba Karlovac obučeni u mačevalačka odijela i s opremom obilaziti će cijelo kupalište i nuditi djeci, mladima i svim kupačima mogućnost učenja mačevalačke tehnike i „pikanja“ jastuka za vježbu sa floretom i mačem od 17,00 do 19,00 sati.

Tu je i neizostavni Zumba fitness beach fun (Riverdance Karlovac i Fitness Off Karlovac ), plesni zabavni trening za kupače i građane svih dobnih skupina i plesnih vještina, zabava na kupalištu od 19,00  do 20,00 sati.

Od 20 sati SRĆE BEACH PARTY-nastupi DJ-a.

Program se nastavlja tijekom cijeloga ljeta!

Jedna od glavnih destinacija svakoga ljeta je upravo Foginovo kupalište, što zbog blizine, što zbog raznovrsnosti programa. Vrijeme održavanja nekih programa tijekom ljeta će ovisiti o vremenskim prilikama, no za neke se već sada zna da će se sigurno održati. To su plivanje u perajama, DM s dermatološkim pregledima, vaterpolo turnir te neizostavno Riječno kino. Isto tako, GK Ivan Goran Kovačić i ove će godine provoditi program Knjižnica na plaži, za sve fotoljupce pripremljen je i fotokutak, a za sigurnost kupača brinut će se osam spasioca.

Rekordna godina po broju kupača bila je 2017. kada ih je bilo 40.725, dok ih je prošle godine bilo 33.680. Koje će brojke ova godina zabilježiti, zbrajat ćemo u rujnu nakon što ispratimo ljetne dane.