Carpe Diem provodi projekt OCD online HUB – nabavili multimedijsku opremu i održali edukacije

Projekt OCD online HUB – inovativni pristup zajedničkom djelovanju provodi Carpe Diem u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Ka operativom i Udrugom DRONE. Riječ je o projektu kojemu je cilj jačanje kapaciteta udruga civilnog društva za djelovanje u kriznim situacijama.

U sklopu projekta već je proveden niz aktivnosti. Prvi dio projekta sastojao se od nabavke multimedijske opreme.

-Kroz ovaj projekt opremljen je studio za provedbu digitalnih i online aktivnosti. Sve organizacije civilnog društva koje imaju potrebu za provedbom takvih aktivnosti mogu se javiti. U studiju postoji i medijski tehničar koji ih može educirati, rekla je Aleksandra Podrebarac iz Carpe Diema.

U drugom dijelu projekta provode se edukacije vezane uz krizna stanja i volontiranje.

-Imali smo nekoliko edukacija kako postupati u kriznim situacijama, situacijama katastrofe, zaraznih bolesti. Kroz ovaj projekt želimo u suradnji sa Stožerom CZ Grada Karlovca poboljšati njihov plan djelovanja u kriznim situacijama. Ne funkcionira upravljanje volonterima u kriznim situacijama.

Projekt nije bitan samo za one koji su formalnom sustavu volontiranja, već i  za sve ostale građane koji će se danas, sutra htjeti uključiti u volontiranje. Podrebarac poziva sve zainteresirane da se odazovu i jave Carpe Diemu kako bi imali pouzdanu bazu volontera koji će biti spremni odazvati se u izazovnim vremenima.