Suradnjom Grada Karlovca i Ljubuškog omogućeno uređenje jaslica u Zadobarju

U nazočnosti ministrice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Nataše Tramišak, gradovi Karlovac i Ljubuški potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta iz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine – Zajedno za dječju radost. Ukupna vrijednost projekta je 283.328,32 kn, a njime je investirano u Dječji vrtić Ljubuški i jaslice u Zadobarju.

U Dječjem vrtiću Ljubuški renovirat će se kuhinja, izgraditi novi sanitarni čvor te postaviti video nadzor. U odnosu na sadašnje kapacitete skuhanih 150 obroka dnevno, razlika će se osjetiti u brzini pripreme hrane i kapacitetu nove kuhinje koja će omogućiti kuhanje 300 obroka dnevno za male polaznike dječjeg vrtića. Time će se svakako poboljšati kvaliteta usluge i uvjeti rada.

U područnom odjelu Zadobarje, nabavom didaktičke opreme za novootvorene vrtićke kapacitete, ostvaruje se viša kvaliteta usluge u predškolskom odgoju. Ulaganjem u novu opremu i didaktičke materijale povećat će se kvaliteta sadržaja i atraktivnost ustanove, čime će se odgojna-obrazovne aktivnosti u našem vrtiću poboljšati. Cilj je doprinos održivosti razvoja lokalne zajednice kroz jačanje socijalne infrastrukture namijenjene mladim obiteljima u cilju smanjenja negativnog demografskog trenda, odnosno unapređenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Ljubuškog i Grada Karlovca. Ugovore su preuzeli gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Iako je projekt prvenstveno usmjeren na djecu predškolske dobi i njihove roditelje te zaposlene u ustanovama za predškolski odgoj u konačnici su ciljana skupina projekta svi stanovnici oba grada.

Time je ujedno počela i nova suradnja dva grada.