KABA

U Plaški dolazi FilmEk – filmski ekokamp u organizaciji Kinokluba Karlovac

U Društvenom centru Prostorija predstavljen je projekt Kinokluba Karlovac pod nazivom FilmEk – filmski ekokamp za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji. Riječ je o trodnevnom kampu koji će se u kolovozu održati u Plaškom. Uz lokalno stanovništvo – djecu, na kampu će sudjelovati i izvođači IO Spider iz Duge Rese.

-Kroz ovaj projekt želimo otići u mjesta u kojima film, odnosno bavljenje filmom s djecom i mladima nije toliko razvijeno. Nakon dugogodišnjeg iskustva u Vojniću i drugim manjim sredinama odlučili smo pokrenuti filmski Kamp u Plaškom. Kamp obuhvaća bavljenje filmom i dodatne aktivnosti, rekla je Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

-U tri dana trajanja kampa bit će održane filmske radionice za lokalnu djecu i partnere iz Spidera, bit će tu i filmske projekcije koje će biti besplatne za sve stanovnike Općine Plaški i šire, rekao je Hrvoje Žibrat, voditelj projekta.

Uz ovaj kamp u sklopu projekta organiziran je i Javna rasprava o važnosti filmske umjetnosti i metodama razvoje publike koja će se održati u utorak u 17 sati u Prostoriji.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture u iznosu  30.000 kuna.