KABA

Karlovački festival sportske rekreacije krajem lipnja: Od treninga za starije pa do Hrvatskih tradicionalnih igara

Karlovački savez sportske rekreacije organizira II. Karlovački festival sportske rekreacije 25. lipnja s ciljem razvijanja i promicanja  programa tjelesnih aktivnosti i u cilju zaštite i unapređenja zdravlja građana, ali i poticanja razvoja sportske rekreacije u Karlovcu. Od ranog jutra organiziran je bogati sportski program koji je namijenjen svim generacijama, a većina programa odvijat će se na Vunskom polju.

-Počinjemo ujutro s jednim treningom za dobro jutro u koji će se uključiti naše Super bake. Imamo utrku građana, polazak je ispred Aquatike, trči se dva kruga – 4 kilometra. Organiziramo teniski turnir koji će se igrati na terenima tvrtke Mladost. Održati će se i nogometni turnir. Zatim imamo kuglački turnir u dvorani Kuglačkog kluba Željezničar, rekla je Marina Capan, predsjednica Karlovačkog saveza sportske rekreacije.

U festival se uključio Konjički klub Karlovac danima otvorenih vrata. Organizira se i šetnja Poučnom stazom Kozjača. Na programu je i biciklistički trening. U večernjim satima očekuje se Disco na rolama koji je organiziran u suradnji s Inline hokej klubom Karlovac. Uz sve to u planu je još jedna zabavna aktivnost.

-To su Hrvatske tradicionalne igre. Početak je u 9 sati. Natjecat će se u povlačenju užeta, skakanju u vreći, štafeti i bacanju kugle.

Prijaviti se možete putem prijavnice koja se nalazi na web stranicama Karlovačkog saveza sportske rekreacije.

Capan je podsjetila kako je festival važan nakon dvije godine mirovanja i smanjenih aktivnosti. Također neopisiva je korist za ljudsko fizičko i psihičko zdravlje.

omicron