KABA

Prana se iz Zagreba vratila s dvoje državnih prvaka – Slavili Lara Tuškan i Lucio Matuzić

Dvoje novih državnih prvaka ima karlovačka Prana: na dva prvenstva Hrvatske u taekwondou, održana u Zagrebu, slavili su Lara Tuškan i  Lucio Matuzić.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske nastupilo je više od 200 natjecatelja, na U21 prvenstvu oko 80 natjecatelja, a TK Prana nastupio je s devet: pet natjecatelja borilo se za titule kadetskih prvaka Hrvatske, dok su četiri natjecatelja imala priliku osvojiti titule mlađe seniorskih prvaka Hrvatske.

– Novi mlađi seniorski prvak Hrvatske u kategoriji -54kg je Lucio Matuzić. Lucio je sa dvije pobjede došao do zlatnoga odličja, te se je ove godine okrunio sa dvostrukom titulom uz juniorskoga prvaka Hrvatske i potvrdio još jednom svoju kvalitetu. Leona Grubiša je u kategoriji -49kg sa jednom pobjedom osvojila brončano odličje. Na U 21 nastupili su još Nikola Brnardić i Martin Štefanac. Oboje su nažalost zaustavljeni u borbama za medalju. Na kadetskom dijelu prvenstva Hrvatske nastupili su Lara Tuškan, Mihael Trnokop, Jakov Žilić, te Karlo i Klara Bošnjak. Lara Tuškan je nastupila u kategoriji kadetkinja do -41kg. Lara je na prvenstvo došla kao prva nositeljica u svojoj kategoriji, temeljem prijašnjih kvalifikacijskih turnira. Unatoč prvom mjestu na ljestvici još uvijek nije bio osiguran put na svjetsko kadetsko prvenstvo ove godine, te je samo osvajanje prvoga mjesta garantiralo odlazak. Kroz tri borbe i tri dominantne pobjede Lara se okitila zlatnim odličjem, postala kadetska prvakinja Hrvatske i osigurala mjesto u kadetskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u srpnju u Bugarskoj. Mihael Trnokop (KM -45kg) je sa dvije odlične borbe i pobjede zasluženo osvojio brončano odličje. Jakov Žilić (KM -41kg) je također sa dvije pobjede zasluženo osvojio treće mjesto u Hrvatskoj, te je u polufinalnoj borbi poražen od kasnijeg prvaka Hrvatske. Karlo Bošnjak (KM -37kg) pobijedio je prvu borbu, te je u borbi za medalju protivnik, na žalost, bio bolji. Klara Bošnjak u kategoriji (KŽ -33kg) zaustavljena je već u prvom kolu, koje je ujedno bila i borba za brončano odličje. Ekipa je odradila odličan posao i pokazali su veliki napredak, te sada jedan dio ide na zasluženi odmor i pauzu, dok Lucio Matuzić, Oscar Kovačić i Lara Tuškan ostaju cijelo ljeto u dvorani i pripremaju se za nastup na svjetskoj taekwondo pozornici, kažu u Prani.

omicron