Svečano obilježen Dan Općine Lasinja

Općina Lasinja slavi svoj dan. Sve je započelo svetom misom u Crkvi svetog Antuna Padovanskog. Nakon toga su položeni vijenci, a proslava je nastavljena Svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Svečane sjednice prilika su da se Općina pohvali rezultatima koje je postigla u posljednjih godinu dana kao i s projektima koje je provela. Načelnik Marijo Perčić izdvojio je samo neke.

-Veliki naglasak nam je na komunalnoj infrastrukturi -prometnoj povezanosti, modernizaciji nerazvrstanih cesta i izgradnji nogostupa uz županijske ceste. U planu je proširenje vodovodne mreže u naselju Desni Štefanki. Projekt koji nam je kapitalni je Kamp s cikloturističkim i sportskim sadržajem kojeg planiramo prijaviti u devetom mjesecu na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, rekao je načelnik.

Izgradnjom kampa nadaju se kako će postati prepoznatljivija turistička destinacija. Vjeruju kako će pridonijeti i razvoju gospodarstva među lokalnim stanovništvom.  No tu ne planiraju stati.  U planu su brojni projekti za koje se nadaju kako će se realizirati u nadolazećem razdoblju. Jedan od najznačajnijih je nova sportska dvorana.

-Trenutno je u projektiranju proširenje školske sportske dvorane, odnosno nove školske sportske dvorane. Do kraja godine ćemo ishoditi sve potrebne dozvole i nadam se da ćemo u suradnji s Karlovačkom županijom do kraja mandata imati dvoranu.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako dobro surađuju s Općinom Lasinja, a o tome svjedoče projekti koje zajednički provode. Uz dvoranu i kamp koje se spomenuo načelnik, tu su projekti koji su već uspješno provedeni.

-Nakon dugo godina očekivani rotor koji se izgradio na županijskoj cesti prošle je godine pušten u promet. Naglasila bi i ulaganje u zdravstveni i obrazovni sustav. Mnogi će se Lasinjani sjetiti da smo skoro ostali bez liječnika obiteljske medicine. Zajedničkim snagama Općine, Karlovačke županije i Doma zdravlja Karlovac smo uredili novu ambulantu. Imamo liječnika, ima vozilo kojim može obilaziti naše građane. Već tri godine Lasinja ima dječji vrtić. Djeluje u prostoru naše Osnovne škole. Lijepa je vijest kako više kapacitetom ne zadovoljava potrebe i u pripremi je dokumentacija za njegovo proširenje, rekla je županica.