Antunovo u karlovačkoj Zvijezdi – sajam sv. Antuna i blagoslov djece

U karlovačkoj Zvijezdi posebno se slavi blagdan sv. Antuna Padovanskog, sveca čitavoga svijeta, zaštitnika karlovačke Zvijezde. U crkvi Presvetog Trojstva slave se svete mise među kojima je u 17 sati dječja misa s blagoslovom djece i ljiljana uz program djece vrtića “GAZA”, te večernja sveta misa u 18:30 sati koja će se slaviti na Trgu bana Josipa Jelačića. Poslije večernje svete mise uslijediti će svečana zavjetna procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog ulicama karlovačke Zvijezde.

Tijekom dana otvoren je Franjevački muzej. Franjevci su u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Karlovca organizirali “5. SAJAM SV. ANTUNA U KARLOVAČKOJ ZVIJEZDI” na kojem se mogu kupiti proizvodi lokalnih OPG-ova i podržati humanitarna udruga Jak kao Jakov. Na štandu Franjevačkog muzeja mogu se pronaći prigodni suveniri te replika Čudotvornog raspela.

Povodom Antunova, u organizaciji udruge Ozračje ljubavi, postavljena je izložba umjetničkih slika u parku pokraj Male glorijete. Izložba se može pogledati od 11 do 17 sati, a autori slika su Mira Marković Mikoć, Vladimir Bašić i Martin Bosiljevac.