Karlovački mačevaoci nastupili u Wroclawu: Najbolji rezultat ostvario Jakov Božić

Proteklog vikenda najmlađi članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su u poljskom Wroclawu najjačem međunarodnom turniru za mlađe dobne kategorije na svijetu.

Karlovčani su se natjecali u disciplini floret, a najbolji rezultat ostvario je Jakov Božić u kategoriji dječaka do 13 godina. Jakov je sa šest pobjeda i tri poraza na kraju završio na 15. mjestu od ukupno 114 natjecatelja. Nakon solidno odrađenog grupnog dijela natjecanja u kojemu je ostvario četiri pobjede i dva tijesna poraza, Jakov je posebno dobar bio u eliminacijskom djelu natjecanja, u kojemu se posebno ističe borba za ulazak među šesnaest najboljih na turniru, u kojoj je Jakov pobijedio njemačkog borca koji je nakon kola zauzimao prvo mjesto na rankingu i protiv kojega niti jedan protivnik u grupi nije ostvario niti jedan bod. Jakov je tu borbu pobijedio 12-8, da bi za ulazak u osam najboljih izgubio istim rezultatom od borca iz Mađarske.

U istoj kategoriji David Kruhek je s dvije pobjede u kolu prošao u eliminacijski dio natjecanja i na kraju završio na 77. mjestu od 114 boraca.

U kategoriji do 11 godina najbolji rezultat ostvario je Mislav Ostarčević koji je nakon odlično odrađenog grupnog dijela natjecanja, u kojem je ostvario četiri pobjede i jedan poraz, nanizao još dvije pobjede u eliminacijskom dijelu natjecanja i s time završio turnir na 12. mjestu u konkurenciji od 85 boraca.

U istoj kategoriji odlične borbe u grupi prikazao je i Leonard Baršić-Ilić, ostvarivši također četiri pobjede i jedan poraz, ali nažalost s lošijom borbom i porazom 8-6 u prvoj eliminacijskoj borbi, natjecanje na kraju završava na 35. mjestu od 85 natjecatelja.

U kategoriji do 15 godina Niko Adam na svom drugom turniru ostvaruje jednu pobjedu u grupi, i natjecanje završava na 85. mjestu od 110 natjecatelja.

Na turniru je ukupno nastupalo 30 država s tri različita kontinenta.