„Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu“ – projekt s ciljem razvoja sposobnosti djece i mladih

„Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu“ projekt je koji je pokrenuti s ciljem razvoja sposobnosti djece i mladih u nepovoljnom položaju i njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti kroz online kreativne i umjetničke aktivnosti.

Aktivnosti uključuju edukacije iz područja lutkarskog kazališta, vizualne umjetnosti, 3D umjetnosti, razvoj čitalačke kulture, upoznavanje s hrvatskom povijesti umjetnosti te debate i susrete s umjetnicima, a sve kako bi se razvile individualne sposobnosti djece i mladih do 25 godina.

U godinu dana smo imali online radionice u stvarnom vremenu, pokušali smo imati drugačiji pristup i interakciju s djecom i mladima. Imali smo brojne radionice, otprilike 1500 djece je sudjelovalo iz cijele Hrvatske, čak iz 36 osnovnih i srednjih škola. Sve županije iz Republike Hrvatske su sudjelovale u projektu, rekla je voditeljica projekta Lucija Prstec Smolčec.

Projekt se provodi u sklopu poziva „Mladi i kultura online“. Provoditelj je udruga Carpe Diem, a partneri su Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić i Kinoklub Karlovac. Gradska knjižnica bila je zadužena za radionice koje su vezane uz čitalačku kulturu te su ugostili mnoge književnike organizirajući književne večeri. Kinoklub Karlovac je organizirao radionice multimedije, koje se dijele na radionice snimanja i montaže, stop motion i radionice obrade fotografije.