Mladost traži kontrolora/naplatničara: Uvjeti drugačiji nego u sistematizaciji tog radnog mjesta potaknuli priče, u tvrtki pojasnili zašto

Baš nekako u vrijeme kada smo čuli da je Karlovac po otvorenosti financijskog poslovanja u vrhu zemlje, jedan običan oglas za zapošljavanje u jednoj gradskoj tvrtki ponovo je pokrenuo priče o otvorenosti natječaja i zapošljavanja u tvrtkama kojima je vlasnik Grad.

Riječ je o Mladosti i njihovom natječaju za kontrolora/naplatničara. Natječaji su im, inače, na dnu naslovnice službene internet stranice, na lijevoj strani, među rubrikama zakoni, dokumenti itd., i morate se malo pomučiti da ih otvorite. No, kad to svladate, pročitate natječaj i zaključite da imate uvjete pa krenete prikupljati dokumentaciju i slati prijavu, znajte da uvjeti u natječaju nisu istovjetni onima u sistematizaciji tog radnog mjesta. U natječaju je tražena srednja stručna sprema, u sistematizaciji, neslužbeno doznajemo, stoji da je uvjet za zasnivanje radnog odnosa NKV ili PKV radnik. Za posao kontrolora/naplatničara, po uvjetima natječaja, osim srednje škole, treba imati i uvjerenje o osposobljenosti rukovanja hidrauličnom dizalicom.

-Uvjeti natječaja s obzirom na sistematizaciju za to radno mjesto su prošireni kako bi radnik na tom radnom mjestu, kontrolor/naplatničar, mogao povremeno raditi i kao ispomoć na Pauk službi. To je razlog zašto smo u natječaju tražili uvjet da bude osposobljen za rukovanje hidrauličkom dizalicom, odgovorili su nam iz Mladosti.

E, sad, ako i dalje smatrate da ispunjavate sve tražene uvjete, javite se – rok za prijavu na javni natječaj za zaposlenje na neodređeno vrijeme na radnom mjestu kontrolor – naplatničar je 15. lipnja. Čak i ako se i vama čini malo čudnim dodatan uvjet o rukovanju hidrauličkom dizalicom kojeg u sistematizaciji nema. Kao i gradskim kuloarima koji pričaju da je navodno „skrojen“ za nekoga, navodno nečijeg kuma koji je u Mladosti radio, ali na određeno vrijeme…

Ovaj posao je na neodređeno vrijeme, uz probni rok od tri mjeseca.

Ako od ovog natječaja odustanete, a baš biste željeli raditi u ovoj gradskoj tvrtki, imate šanse: u Mladosti će zapošljavati još radnika, ali ne znaju točno kada.

– Planiramo zaposliti još radnika, a tempo zapošljavanja ovisit će o financijskom stanju tvrtke Mladost. U planu je zapošljavanje 3 radnika na održavanju i stručnjak za zaštitu na radu, kazali su nam u tvrtki.