Godinu dana nakon izbora u Ozlju i dalje frcaju iskre na relaciji Bošnjak – Lipšinić

U Gradskoj vijećnici Grada Ozlja održana je 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Ozlja. Bila je to prilika da se donese rebalans Proračuna Grada Ozlja, raspravljalo se i o ulaganju u komunalnu infrastrukturu, kupovini objekta u blizini Doma zdravlja čime bi se omogućilo proširenje parkinga za pacijente. Jedna od točaka Dnevnog reda bila je i odluka o upisu 50-ak nove djece u ozaljski vrtić. Ipak najzanimljivije je bilo na Aktualnom satu i to na relaciji Bošnjak – Lipšinić. Strasti se nisu smirile niti godinu dana od izbora.

Prvo pitanje donedavna gradonačelnica Gordana Lipšinić postavila je gradonačelnici Lidiji Bošnjak, ali i predsjedniku Gradskog vijeća Stjepanu Basaru.

-U kojoj je fazi otkup privatnih parcela u poslovnoj zoni. Pitanje postavljam i predsjedniku GV-a zato što je vlasnik ključnih mjesta u poslovnoj zoni.

-Ako se sjećate najavili smo javni poziv za iskaz interesa, javile su se dvije osobe. Ako zbrojimo ta dva iskaza interesa to je milijun kuna. Vi meni sada recite što bi mi iz proračuna izbacili, s obzirom na to da je proračun napravljen po pe esu, više ne možemo napuhavati proračun. I to samo za te dvije parcele, prije nego što izgradimo cestu u Poslovnoj zoni, rekla je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

-Gradonačelnice, kada se napravi cesta morat će se izbaciti puno toga više iz Proračuna da bi se otkupila poslovna površina, dobacila je Lipšinić.

-Što vi predlažete da ne radimo cestu sada? Možda je onda prije trebalo razmišljati o tome!

-To se zove okretanje pile, dodala je Lipšinić.

-Vezano za moje parcele, one služe u poljoprivredne svrhe i ne mislim sa njima nikoga ucjenjivati, a pogotvo ne Grad. Ako će se neko zainteresiran javiti da to kupi, ja ću to onda vjerojatno prodat, zaključio je Stjepan Basar.

No tu rasprava nije stala. Lipšinić je zanimalo je zašto nije završen Adrenalinski park, projekt koji je pokrenut za vrijeme njezina mandata.

-Zašto adrenalinski park nije stavljen u funkciju? Bio je pripremljen prošle godine, trebalo je zaključiti ugovor. Rečeno je da nešto sa pripremljenim  ugovorom nije u redu, no od tada je prošla godina dana. Već je nova sezona kada je sigurno trebao biti u funkciji i doprinositi gradu Ozlju.

-Nakon izbora sam tražila mišljenje odvjetnika, dobila sam odgovor da je taj ugovor na štetu Grada. Zato ga nisam sklopila. Osim toga, na primopredaji ste mi rekli da imate jednu tvrtku, a onda ste se pojavili s drugom tvrtkom, bez natječaja. To se ne radi, sad smo odradili sve po pe esu. Kako stvari sada stoje 1.7. se može sklopiti ugovor, odgovorila je gradonačelnica Lidija Bošnjak.