Tijelovo svečano proslavljeno u Rečici

Čašćenje Presvetog Tijela i Krvi Kristove , u narodu nazvano Tijelovo, ponovno je u Rečici  proslavljeno svečanom Svetom misom u najljepšem rečičkom parku između mjesne crkve i župnog dvora gdje osim prekrasnog parkovnog drveća i cvijeća dominira novosagrađena vanjska sjenica-natkriveni prostor sa oltarom.

Najupečatljiviji dio proslave bila je Tijelovska procesija, obnovljeni stari običaj , koja se kretala rečičkim ulicama uz nacionalnim zastavama i domaćim rečičkim narodnim ruhom okićenim rečičkim kućama .

U procesiji su dominirale predivne svečane narodne nošnje na članovima KUD-a Rečica, s izraženo velikim brojem najmanjih uzrasta, svečane odore rečičkih vatrogasaca i članova mjesnog Lovačkog društva.

Vrijeme je bilo jako naklono pa su mjestom , od sjenice do sjenice , odjekivale prigodne tijelovske pučke pjesme. Svećenik Lovro nosio je Presveti oltarski sakramenat putem koji je ispred njega bio posut laticama rečičkih ruža.

Procesiju je predvodio hrvatski barjak, zatim crkveni barjaci i barjaci mjesnih Društava.

Proslava je tradicionalno završila sa zahvalom Bogu uz pjesmu Tebe Boga hvalimo i hrvatskom himnom Lijepa naša domovino.