Javni prijevoz u Ozlju tema na aktualcu sjednice Gradskog vijeća, Bošnjak: Uveli smo liniju u 6 sati, Lipšinić: To nije zasluga Grada

Problematika javnog prijevoza iz Ozlja prema Karlovcu i dalje je tema koja muči Ozaljčane, stoga nisu propustili otvoriti raspravu na temu javnog prijevoza na Aktualnom satu posljednje Sjednica Gradskog vijeća. Pitanje o željezničkom i autobusnom prijevozu postavila je SDP-ova vijećnica Mirjana Marković.

-Kako građani mogu putovati na relaciji Ozalj – Karlovac – Ozalj ovih ljetnih mjeseci i nakon njih?

-Problem je nastao kad je HŽ ukinuo liniju u 6 sati ujutro. Svi znate da je problem nastao tada i on se vuče godinu i pol. I prošlo ljeto smo postigli to da smo tražili suglasnost na izmjene i dopune voznog reda HŽ-a i da smo postigli, kad se već ukida vlak u 7 na što ne možemo utjecati, da se umjesto vlak u 10 do 5 uvedu vlak u 6 koji je potrebniji. To smo uspjeli i ove godine. Kad nema škole, za vrijeme ljeta, imamo vlak u 6, odgovorila je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

To je što se tiče željezničkog prijevoza. Što se tiče cestovnog, Bošnjak govori da se čeka Županija koja je po novome nadležna za sklapanje ugovora o usluzi javnog prijevoza.

-Županica nam je najavila da je to tema koja će biti na sjednici Vlade. Mi smo se pripremili za to. U suradnji s prijevoznicima smo poslali naše želje, odnosno želje stanovnika, koje smo saznali provevši anketu po mjesnim odborima i s mladima. Mi smo to uputili dvjema pučkim pravobraniteljicama i Karlovačkoj županiji, gdje je  postupak sklapanja ugovora u pripremi, objasnila je gradonačelnica.

Situaciju s javnim prijevozom nije mogla ne komentirati donedavna gradonačelnica, sada vijećnica Gordana Lipšinić.

-Što se tiče prijevoza i promjene voznog reda, ta promjena nema nikakve veza sa zaslugom Grada i Županije, nego s činjenicom da je HŽ-u to bolje i jeftinije i jednostavnije organizirati prijevoz jer si skraćuju radno vrijeme ekipe koja vozi taj jutarnji vlak, kazala je.