Gromovi u Duga Resi obilježili 31. obljetnicu od ustrojavanja

 

Udruga ratnih veterana 2.gardijske brigade Gromovi podružnica Karlovačke županije svečano je obilježila 31.obljetnicu ustrojavanja 3.pješačke bojne i 15.godišnjicu osnutka Udruge. Evo kako je bilo u Duga Resi.

 

Polaganjem vijenaca, svetom misom i svečanom akademijom Gromovi obilježili su 31. obljetnicu od ustrojavanja. Bila je to prilika da se prisjete 21. lipnja 1991, ali i svih onih koji su prošli kroz brigadu.

-Ono što je najvažnije da odajemo počast 52 poginulih gromova, tj. 31 poginulog iz 3. pješačke bojne i dvojici koja se vode nestalim i 9 poginulih koji su prošli kroz pješačku bojnu, rekao nam je  Milan Valentić, predsjednik podružnice karlovačke županije

Osim što su obilježili obljetnicu ustrojavanja, ovo je bila prilika da obilježe i 15 godinu od osnutka Udruge. Ona je prije sveg osnovana kako bi se poginulim i umrlim braniteljima odala počast obilježavanjem onih mjesta na kojim asu oni dali svoj život za domovinu.

Osnovna ideja je bila upravo obilježiti mjesta gdje su stradali Gromovi. Ako nećemo mi, tko će. U 31. godinu smo podignuli spomenike, napisali monografiju gdje smo opisali ratni put i knjigu sjećanja i vrijeme je da posvetimo nešto i nama živima, istaknuo je Ivan Krupec, predsjednik udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi .