Natjecatelji Taekwondo kluba Prana – Lara Tuškan, Lucio Matuzić i Oscar Kovačić plasirali se na Svjetsko prvenstvo

Taekwondo klub Prana ove je godine postizao sjajne rezultate, a kao šlag na torti je plasman na Svjetsko prvenstvo u taekwodnou njihova tri natjecatelja – Oskara Kovačića, Lucia Matuzića i Lare Tuškan. Dok su se Kovačić i Matuzić plasirali na juniorsko koje će se održati početkom kolovoza u Bugarskoj, Tuškan se plasirala na kadetsko, a na njega odlazi krajem srpnja, također u Bugarsku. Sjajni su to rezultati kluba, kao i vještih natjecatelja.

-Pripreme će biti dosta izazovne, radit će se nekoliko sati dnevno. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da na Svjetskom napravimo što bolji rezultat. Inače, natjecatelji koji su se plasirali, sve troje, su prvaci Hrvatske. Oscar je juniorski, kao i Lucio, a Lara je kadetska prvakinja Hrvatske, rekao je Luka vlašić, trener Taekwondo kluba Prana.

Mladi natjecatelji jedva čekaju odlazak na Svjetsko. Svima njima ovo je prvi odlazak i nagrada za dugogodišnji trud, treniranje i pobjede koje su do sada ostvarili.

-Ne mogu reći da sam očekivao, ali sam puno trenirao. Cilj mi je bio otići na Svjetsko prvenstvo, kazao je Oscar Kovačić koji se taekwondom bavi od svoje četvrte godine, a ne planira tako skoro stati, već mu je cilj ostvarivanje što boljih rezultata za Klub.

-Mogu se pohvaliti da sam trostruki prvak Hrvatske. Jednom kadetski te dva puta juniorski te prvi puta mlađi seniorski. Išao sam do sada na tri Europska prvenstva, ovo mi je prvo Svjetsko i želim se okušati i dati sve od sebe, rekao je mladi Lucio Matuzić.

-Treniram od svoje treće godine, volim taj sport i zato sam tu. Iskreno nisam očekivala plasman na Svjetsko, ali sam se trudila i do toga je došlo. Išla sam na dosta natjecanja i trenirala sam dva puta na dan. Teško je, ali se isplati, rekla je Lara Tuškan.

Natjecatelji su svjesni da će se na Svjetskom prvenstvu susresti s  nikad jačom konkurenciju, no ne taje kako bi bilo lijepo osvojiti medalju i postići još jedan sjajan rezultat za klub.