U subotu na rasporedu Festival sportske rekreacije prepun sportskog sadržaja za sve generacije

Subota, 25. lipnja, je rezervirana za sportske aktivnosti. Savez sportske rekreacije organizira Festival sportske rekreacije s brojnim sadržajima koje su predstavili na press konferenciji na Vunskom polju gdje će se održati veliki broj sportskih sadržaja.

-Počinjemo ujutro u 8 i 30 s Buđenjem s Petrom – jutarnjom gimnastikom u kojoj će nam se pridružiti naše Super bake. U isto vrijeme kreće nordijsko hodanje koje vode članovi sekcije Matice umirovljenika. Imamo u 9 sati šetnju poučnom stazom Kozjača. Polazak je ispred KTC-a. U 9 i 30 na Vunskom polju održat će se biciklistički trening koji organizira Sportsko društvo Miljokaz. U 10 kreće utrka građana, trči se 4 kilometra. Nogometni turnir bit će na nogometnom igralištu NK Radnik na Gazi u 10 sati, a na Drežniku u prostorijama Kluba Željezničara kuglački turnir, predstavila je raspored Marina Capan, predsjednica Karlovačkog saveza sportske rekreacije.

Zanimljiv program očekuje se i u večernjim satima. Inline hokej klub Karlovac organizira Disco na rolama u 20 sati u prostorijama kluba u Vojarni Luščić.

Na Festivalu sportske rekreacije sudjeluje i Konjički klub Karlovac. Od 9 sati imat će Dan otvorenih vrata.

-Naši će sugrađani moći u prijepodnevnim satima pogledati naše velike i male konje. Aktivnosti ćemo imati u večernjim satima, nakon 18 sati, rekla je Lilja Vokić iz Konjičkog kluba Karlovac.

Ipak neke planirane aktivnosti su odgođene. To su Hrvatske tradicionalne igre, ali i teniski turnir. Tradicionalne igre održat će se za Europski dan sport u rujnu, a teniski turnir odgođen je za 9. srpnja, do kada bi teniski tereni tvrtke Mladost trebali biti spremni.