KABA

I ove godine Karlovac osigurao 1,3 milijuna kuna za radne bilježnice i pribor za Tehničku kulturu

Grad Karlovac već nekoliko godina osigurava sredstva za nabavku obrazovnog materijala učenicima osnovnih škola, kojima je ujedno i osnivač.

Tako su i ove godine u Proračunu Grada osigurana sredstva od 1,3 milijuna kuna za nabavku radnih bilježnica i pribora za tehničku kulturu u školskoj godini 2022./2023.

Dodatno, za učenike karlovačkog Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži gradska uprava će osim radnih bilježnica osigurat i sav ostali obrazovni materijal, a bit će osiguran i kompletan obrazovni materijal za sve karlovačke osnovnoškolce čiji su roditelji korisnici Socijalnog programa Grada Karlovca.

Ovim programom obuhvaćeno je gotovo 4.000 karlovačke djece, odnosno svi karlovački osnovnoškolci.

Ovim podacima treba dodati i informaciju da cijena karlovačkih vrtića, kao i cijena školskog obroka i produženog boravka u novoj školskoj / pedagoškoj godini 2022./2023. neće se mijenjati, usprkos porastu troškova i unutar odgojno obrazovnog sustava gradska Karlovca, a uslijed globalne energetske krize.

-Cilj je Gradske uprave da usprkos turbulentnim financijski vremenima, inflaciji i kontinuiranim rastom cijena energenata svojim sugrađanima i u ovom segmentu olakša financijsku situaciju, odnosno dodatno ju ne opterećuje koliko je moguće, u okvirima i mogućnostima gradskog proračuna, poručuju iz Grada.

omicron