KABA

Spustom rijekom Kupom od Brodaraca do Karlovca pripadnici 110. brigade obilježili 31. obljetnicu ustrojavanja – dočekali ih BBB uz bakljadu

Povodom 31. obljetnice ustrojavanja 110. brigade Zbora narodne garde Hrvatske vojske organiziran je Spust rijekom Kupom od Brodaraca do bivše kožare na Gazi. Organizator je Udruga 110. brigade.

Prošle su godine na ovaj način prvi put obilježili 30. jubilej, i to rijekom Koranom, a ove godine izabrali su rijeku Kupu. Brojni branitelji uključili su se u ovaj neobičan oblik druženja.

U tome ih podržavaju Grad Karlovac i Karlovačka županija, a posebnu podršku pružili su im pripadnici Bad Blue Boysa koji su ih na Banijskom mostu dočekali bakljadom i transparentom „Stodeseta brani svoj rodni grad“.

 

Organizatori su Udruga 110. brigade, ali spustu su se priključili ne samo njihovi pripadnici, već i druge udruge proistekle iz Domovinskog rata.

 

Sudionicima raftinga pridružio se i gradonačelnik Damir Mandić koji podržava ovakav način druženja, a u tome vidi i odličan način promoviranja naših rijeka.

 

U utorak, 28. lipnja, predviđeno je svečano obilježavanje obljetnice prijepodnevnim  obilaskom Starog grada Dubovca, Hrnetića, Mahična, Tuškana i Priselaca te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća čime će se odati počast poginulim braniteljima kod Spomenika na Trgu hrvatskih branitelja u 17 sati  i na Turnju u 17 i 45. Sve završava svetom misom u Crkvi Presvetog Trojstva u 18 i 30.