U Karlovcu od 30. lipnja do 2. srpnja održava se Karlovac Open air Tribute festival koji ugošćuje najpoznatije svjetske tribute bendove. Ove godine protagonisti dolaze sa čak tri kontinenta i jamče vrhunske glazbene poslastice!

Festival otvara 30. lipnja The Elton show (Melbourne, Australija) – glazbeno slavljenje najvećih hitova Eltona Johna u izvedbi australskog umjetnika C.J. Marvina. Jedinstveni glazbeno scenski spektakl stvara čarobni “duh” Eltona Johna koji pokriva četiri desetljeća Eltonove glazbe, od 70-ih do danas. Bend nastupa s devet članova – klavir, klavijature, bubanj, udaraljke, bas, gitara, tri back vokala.

U petak 1.srpnja na karlovačku pozornicu dolazi Bad Medicine (Torino, Italija) koji predstavlja show kakav je Bon Jovi nudio u legendarnim 80-ima! Show nevjerojatno podsjeća na originalnu Bon Jovi izvedbu u svakom detalju – zvukom, izgledom i stilom zlatnih godina glam rocka! Band nastupa s pet članova – vokal, gitara, bas, bubanj, klavijature.


Posljednjeg dana, 2. srpnja, premijerno u Hrvatskoj nastupa Lenny Jay (Belo Horizonte, Brazil). Pjevač i glumac koji od 2009. putuje po cijelom svijetu predstavlja najveću pop zvijezdu svih vremena, Michaela Jacksona. Lenny se upravo se vratio sa vrlo uspješne turneje „This is Michael“ po Argentini i Čileu koja je punila dvorane od preko 20.000 ljudi. Bend nastupa s devet članova – vokal, gitara, bas, bubanj, back vokal i četiri plesača.


Osim glavnih koncerata, na Festivalu nastupaju i karlovačke predgrupe – Mario & Trio (ZZ Top tribute), Magic Bus i The Gigsons.

Nastupi predgrupa počinju od 21 sat, a glavni koncerti od 22 sata na lokaciji Košarkaško igralište Šanac – ul. Kralja Tomislava u Karlovcu. Svi koncerti su besplatni!

-Pripreme teku u najboljem redu, kolko smo vidjeli po prognozama bit će super vrijeme i sretni smo zbog toga i evo veselimo se. Ove godine očekujemo puno više publike nego je to bilo prošle godine kada smo morali stavljati ogradu zbog covid potvrda. Pripreme za festival traju od početka godine, posebno nam je drago da dolaze izvođači poput Lenny Jay-a koji je jedan od najboljih performera Michaela Jacksona u svijetu, rekao je Luka Šafar, direktor Karlovac Open air Tribute festivala.

Festival se održava u sklopu manifestacije „Zvjezdano ljeto 2022“ kojom se obilježava 443. rođendan grada Karlovca. Organizator je Grad Karlovac u suradnji sa karlovačkom tvrtkom Creostar. Više informacija o festivalu možete saznati na karlovacopenair.com