KABA

Trend doznaje: Rotor Logorište, umjesto krajem ovog mjeseca, gotov početkom kolovoza

Rotor Logorište bit će završen do 3. kolovoza, doznaje Trend.

Novi je to rok za završetak radova budući je prvotno bilo planirano da sve bude gotovo do kraja ovog mjeseca. No, podsjetila je Tamara Đurijanček, glasnogovornica Hrvatskih cesta, nisu radovi ni počeli kada je bilo planirano.

– Kao što ste upoznati, Izvoditelj radova prilikom izvođenja radova naišao je magistralni optički kabla na dubini cca. 5 – 10 cm koji je u vlasništvu T-HT d.d. Zbog mogućnosti oštećenja, predstavnik T-HT-a zabranio je bilo kakve radove u blizini istoga. Dana 8.12.2021. održan je koordinacijski sastanak te je odlučeno da se radovi prekidaju do dostave projektnog rješenja izmještanja optičkog magistralnog kabla. 13.1.2022. predstavnik T-HT-a dostavio je tehničko rješenje izmještanja te su sukladno istom radovi nastavljeni 17.1. ove godine, ispričala je Đurijanček.

Radovi na izgradnji rotora, po njenim riječima, svo vrijeme traju bez zatvaranja prometa na ovom dijelu D1.

– Zbog značajnog prometa na državnoj cesti DC1 i zbog izgradnje fekalne kanalizacije u mjestu Tušilović, nisu se mogli koristiti semafori kao i ručna regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova te se iz tog razloga radovi cijelo vrijeme izvode pod prometom, a što naravno i na žalost ima utjecaj na izvođenje radova. Napominjemo, a zbog žalbi građana, da se kolona vozila stvara na gradilištu predmetnog rotora zbog izgradnje fekalne kanalizacije u mjestu Tušilović, rekla je Đurijanček.

Zbog svega toga izvođač je zatražio produljenje roka za izgradnju rotora, a Hrvatske ceste su mu zahtjev odobrile.

– Izvoditelj radova zatražio je produljenje roka, a u skladu s ugovorom o gradnji, na što ima pravo, za 39 kalendarskih dana, odnosno, do 3. kolovoza ove godine, istaknula je Đurijanček.

Na rotoru Logorište do sada su izvedeni svi instalaterski radovi, napravljena zamjena materijala, cementna stabilizacija, polaganje nosivog sloja asfalta na DC1, dok su u tijeku radovi zamjene materijala na cesti prema naselju Logorište, a završeno je 80 posto pješačko – biciklističke staze.

– Ukupna vrijednost radova bit će poznata po okončanom obračunu, međutim, neće prijeći osnovni ugovor sa ugovorenom cijenom radova od 9,9 milijuna kuna, bez PDV-a, izjavila je Đurijanček.