KABA

Mještani Borlina upozorili da problemi na D-6 i dalje nisu riješeni: Godinu i 17 dana od roka ne znamo je li to gradilište ili prometnica; nitko nam ne odgovara na dopise, a šahtovi, rubnjaci, prilazi… nisu riješeni

– Bilo bi smiješno da nije žalosno! Godinu i 17 dana od roka za završetak D-6 mi ne znamo je li to još gradilište ili prometnica, izjavio je Albert Krolo, nezavisni vijećnik u MO Borlin, na današnjoj pressici HNS-a na Borlinu.

Tamošnji stanovnici upozorili su na već odavno poznate probleme – šahtove, rubnjake, prilaze kućama, nedostatak biciklističkih staza… o kojima ne dobivaju odgovore, po riječima predsjednika tamošnjeg ogranka HNS-a Kristijana Kiseljaka, počevši od Vijeća MO, preko Grada do Hrvatskih cesta i Cesta Karlovac.

– Danas je 30. lipanj 2022. rok za završetak ovih radova je bio 19. lipanj 2021. to je godinu i 17 dana da su probijeni svi mogući rokovi, a mi i danas ne znamo što je s ovom prometnicom: da li je to gradilište, javna prometnica. Radovi su izvedeni katastrofalno, o tome ne treba trošiti riječi. U Japanu bi ministar prometa počinio harakiri, a u Kini bi ga vjerojatno smaknuli javno na stadionu. Ministar Butković je bio nekoliko puta u Karlovcu, ni jedanput nije obišao ovu prometnicu. Zašto on to radi? Budete pitali njega, izjavio je Krolo.

Kiseljak je ispričao je da je na Borlinu već bilo slučajeva u kojima su ozlijeđena djeca i osobe s invaliditetom, te naglasio da su tražili i konkretne odgovore kada će krenuti rekonstrukcija najavljena na sastanku mjesnog odbora, ali ih nisu dobili, jer se “ne zna”. Napomenuo je da nikoga ne prozivaju imenom i prezimenom, već traže odgovore kako bi “riješili gorući problem”. Tražili su ih već na više adresa, ali uzalud; rečeno im je samo da će biti popravaka na D-6, ali ne kada i kakvih.

– Posljednjih dana vidimo ovdje radnike, nekad bez oznaka, nekad s oznakama Euroasfalta, da rade nekakvu, da li famoznu rekonstrukciju, popravaka šahtova, gletanja, betoniranja… Nismo upoznati što se događa. Tražili smo četveročlanu komisiju za nadzor i pregled izvršenih radova, ni to nam nije odobreno. Nismo upoznati sa situacijom – loše ili dobro odrađenih radova. Tražili smo i konkretne odgovore kada će krenuti ta „famozna rekonstrukcija“ koja je bila najavljena na sastanku MO, ali nismo dobili, jer se ne zna. Da li je ovo rekonstrukcija, ne znamo i koji će se radovi raditi: prilazi u dvorišta, spuštanje rubnika koji su previsoki, uređenje okolnih cesta, vidi se da radovi nisu dovršeni, da kablovi vire iz zemlje – ništa ne znamo i s tim nismo upoznati, ispričao je Kiseljak.

Zato sada odgovore na sva ta pitanja traže javno. Od svog Mjesnog odbora i Grada nadalje.

– Mislim da je vrijeme, nakon nekoliko dopisa koje sam slao i prema MO i nadležnima u Gradu i nisam dobio odgovore, da nam se obrate. Prijateljski pozivamo da nam se obrate, da vidimo kako možemo riješiti probleme jer ovdje je situacija jako loša i mislim da je vrijeme da se pokaže suradnja mještana i nadležnih kako bismo te probleme riješili kroz komunikaciju, pozvao je Kiseljak.