KABA

Badovinac Gradu predlaže preimenovanje Gajeve: Neka do 2030. bude Ulica skela, ako do tad riješite problem – vratite joj ime

– Predlažem da se Ulica Ljudevita Gaja preimenuje u Ulicu Skela. Kako će skele u spomenutoj ulici biti još godinama, a smatram da je Ljudevit Gaj kao vođa hrvatskog narodnog preporoda od iznimne važnosti za povijest RH te kao takav ne zaslužuje da gradsko ruglo nosi njegovo ime, ovim putem predlažem preimenovanje ulice kako sam napisao u rečenici prije, predložio je zabrinuti građanin Nikola Badovinac gradskim čelnicima.

Prijedlog je, napisao je medijima, uputio gradonačelniku Damiru Mandiću i predsjedniku Gradskog vijeća Marinu Svetiću kako bi ga mogli proslijediti Povjerenstvu za gradska znakovlja, imenovanja i preimenovanja javnih prostora i objekata u gradu Karlovcu.

– Ako postoji neka pisana procedura za preimenovanjem ulice zamolio bi da mi se pošalje kako bi moj prijedlog bio u skladu sa svim propisima. Mail šaljem i medjima kako bi ovaj prijedlog dobio potporu svih stanovnika Karlovca čija je svakodnevica opterećena s izbjegavanjem skela i koji ne vjeruju da je Grad sposoban riješiti ovaj problem. Isto tako, predlažem da se naziv ulice vrati u Ulica Ljudevita Gaja tamo iza 2030. godine ako se do tada riješi problem sa skelama, napisao je Badovinac.