Zagrepčanka odnijela prvu nagradu za najbolju kratku priču Književnog kruga Karlovac ‘Zlatko Tomičić’

U Gradskoj knjižnici u Karlovcu održana je svečana dodjela nagrada 23. natječaja za najbolju kratku priču Književnog kruga Karlovac ‘Zlatko Tomičić’. Nagradu za najbolju priču odnijela je Zagrepčanka Luna Tatjana Val. Napisala je priču s temom o zlostavljanju u bračnoj zajednici pod nazivom Zvukovi straha za što je dobila 2000 kuna u gotovini i poklon paket knjiga.

– Htjela sam malo naglasiti da bi književnost trebala biti angažirana, svaka zlostavljanja u našem društvu bi trebalo malo naglasiti, da književnici i književnost mijenja društvo na bolje. Ja najčešće pišem kratke priče, najviše se usmjeravam na znanstvenu fantastiku iako su ovo neki iskoraci u mainstream književnost koja mi je u zadnje vrijeme postala veliki izazov, kazala je Val.

Ovogodišnja pobjednica inače je profesorica Ruskog jezika, književnosti i fonetike koja iza sebe već ima objavljenih priča a sada i nagrađenu i izabranu od pedesetak pristiglih u Književni krug Karlovac. Žiri su činili književnica Silvija Šesto, prošlogodišnja pobjednica Sanja Peulić i predsjednik Književnog kruga Karlovac Damir Valent. Druge dvije najbolje priče također su pristigle iz Zagreba.

– Ono što bih izdvojio za ovu godinu je dosta priča koje su došle iz Karlovačke županije, iz Karlovca najviše, ali i iz Donjeg Mekušja, Draganića, Krnjaka, Slunja i Vrhovca. To se prijašnjih godina nije događalo. Jedna priča je došla iz Beča i jedna iz Mostara, rekao je Damir Valent.

Prve tri najbolje priče, te sedam pohvaljenih bit će objavljene na web stranici Književnog kruga Karlovac kao i u Karlovačkom tjedniku.