KABA

Zvijezde u zvijezdi uručile su poklon gradonačelniku Mandiću

Karlovački mališani, korisnici Odjela za djecu predškolskog uzrasta Gradske knjižnice ”Ivan Goran Kovačić” uručili su poklon karlovačkom gradonačelniku Damiru Mandiću, koji su izradili za 443. rođendan Grada Karlovca, a u okviru manifestacije Zvjezdano ljeto.

Mališani su izradili dvanaest zvjezdanih ”osobnih iskaznica” koji predstavljaju znamenite Karlovčane, osobe koji su dio života živjele u Karlovcu te lokacije i događaje iz povijesti grada na drvenoj bazi u obliku karlovačke četvrti ”Zvijezda”.

-Glavni cilj radionice Zvijezde u zvijezdi bio je da djeca upoznaju sve one ljude koji su obilježili neke važne događaje ili nekakve bitne stvari koje su se dogodile u našem gradu prije puno godina. Kroz radionicu smo upoznali Dragojlu Jarnević, Vjekoslava Karasa, Slavka i Stjepana Mihalića, Vrbanićev perivoj, starigrad Dubovac. Sve smo to stavili na jednu zvijezdu, a naša djeca su predstavila one buduće zvijezde na bijelom obolu kojeg smo uručili gradonačelniku, a s ciljem da možda i oni jednoga dana postanu poznati u našem gradu, rekla je Ivana Mihalić, voditeljica radionice.

Radionicu su vodile Gabrijela Vine, Ivana Mihalić i Tihana Rožić Ilić.

Karlovački mališan Franjo Živko sudjelujući u ovoj radionici puno je naučio te dobio motivaciju da i sam jednoga dana postane novi karlovački gradonačelnik, koji će na posao dolaziti s traktorom.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio se mališanima te rekao kako mu je ovo najdraži dio protokola jer s klicima je najzanimljivije, a poklon će dobiti svoje mjesto kao aranžman u njegovom uredu.

 

-Ono što možemo naučiti svi zajedno, pogotovo mi odrasli, to je ona dječja iskrena emocija prema svome gradu, pa kada je ljubav prema gradu, budimo djeca, zaključio je Mandić.