KABA

Grad Karlovac brine o skloništu za napuštene životinje, do svibnja 2022. utrošili 750 tisuća kuna

Grad Karlovac duži niz godina surađuje s tvrtkom CRPK iz Karlovca u organizaciji obavljanja poslova Skloništa za životinje na području Grada Karlovca.

Svake godine u svom proračunu Grad osigurava sredstva za rad i održavanje Skloništa. U tu svrhu do svibnja 2022. godine utrošeno je 750 tisuća kuna, dok je u 2021. izdvojeno milijun i 528 tisuća  kuna. Do kraja 2021. udomljeno je 295 pasa, a dosad se pokazalo da će 2022. donijeti još veći broj udomljavanja.

Sklonište za životinje posjetile su zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić i pročelnica Daniela Peris sa suradnicima, koje su obišle sklonište i vidjele kako se radi na odgoju i socijalizaciji pasa te podijelile prigodne potrepštine. Tom prilikom zahvalile su na trudu i angažmanu djelatnicima Skloništa i svima koji ulažu svoje vrijeme za brigu o psima smještenim u Utinji.

Sklonište u ovom trenutku može primiti najviše 170 pasa, a sada ih već broji 150. Zbog sve većeg broja napuštenih ljubimaca razgovaralo se o budućim proširenjima kapaciteta skloništa. Iz Grada pozivaju sve građane da vode brigu o svojim ljubimcima, a pozivaju i na udomljavanje pasa.