KABA

U Aquatici predstavljena Krupina izložba crteža i bojanka za sve generacije

Povodom Zvjezdanog ljetna u Aquatici je otvorena izložba karlovačkog slikara Alfreda Krupe naziva Deset crteža.No nije samo predstavljena izložba Krupinih radova već i bojanka za odrasle.  Krupa je radove nacrtao, a onda i objedinio u jedinstvenoj bojanki te pokazao kako one nisu namijenjene isključio djeci. Radove je moguće nadopunjavati kako bojom, tako i nastavkom crteža.

-To je jedan unikatan projekt, gdje smo spojili klasičnu grafičku mapu s bojankom. U mojim radovima smo ostavili prostora da se i drugi ljudi mogu uključiti sa svojom likovnom koncepcijom. Na grafički list smo dodali jednu liniju, gdje se neko, kad završi svoj rad, potpiše uz mene. Mi tako postajemo suautori nekog novog djela, rekao je Krupa.

Bojanka je nastala u suradnji s Aquatikom pa ne čudi kako se slikar odlučio upravo za riječne motive.

-Došlo je do suradnje na način da smo mi cijeneći rad Alfreda Krupe  i promatrajući njegove radove fokusirane na naše rijeke, poželjeli napraviti nešto novo i neobično. Predložili smo gospodinu Krupi da napravimo jednu zajedničku bojanku  za velike i male, rekla je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike.

Izložba se može pogledati do kraja kolovoza, a bojanka kupiti u suvenirnici Aquatike.