KABA

Zahvaljujući projektu Grada Karlovca Asfalt do svake kuće asfaltirano oko 2.000 makadamskih cesta

Grad Karlovac nastavlja s programom „Asfalt do svake kuće“ koji obuhvaća asfaltiranje makadamskih cesta u ruralnim dijelovima grada. U okviru ovog programa izgradnje komunalne infrastrukture trenutno se provode radovi u Rečičkoj ulici, Popović Brdu, Tuškanima, Seljanima i Tušiloviću, dok su radovi u potpunosti završeni u Donjim Priselcima, Rečici i Bukovlju. Realizacijom ovih projekata, osim završnog sloja asfalta, riješit će se i potrebna odvodnja i ojačanja nosive konstrukcije prometnica. Ukupna dužina asfaltiranih prometnica je 1.960 m, a vrijednost radova iznosi  oko dva milijuna kuna.

Jednako tako, u pripremi je projektna dokumentacija za asfaltiranje nerazvrstanih cesta koje će se asfaltirati nakon završetka radova na Aglomeraciji u gradskim četvrtima Turanj, Švarča, Luščić – Jamadol, Drežnik – Hrnetić te mjesnom odboru Kamensko,  dok je za prometnicu koja se nalazi u Brođanima, na području MO Skakavac, projektna dokumentacija gotova.

Radove je obišao gradonačelnik Damir Mandić i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo Dario Greb sa suradnicima.

Grad Karlovac u rujnu će organizirati zborove građana na kojima će građane upoznati s radom i projektima koje provodi, te u komunikaciji s građanima poslušati njihove prijedloge, primjedbe i zahtjeve.