KABA

Knjižnica za mlade Karlovac proslavila 19. rođendan

Ako je znanje moć, onda su knjige najjači izvor moći. Dobro to znaju u Knjižnici za mlade Karlovac koja je uz glazbu, edukaciju i druženje proslavila svoj 19. rođendan. Marinko Polović iz Knjižnice za mlade Karlovac ističe: Zapravo pravi rođendan joj je na rođendan grada 13. srpnja, no zbog silnih događanja program smo pomaknuli na prvi srpnja.

Večeras obilježavamo 19. rođendan Knjižnice za mlade Karlovac, i to nizom događanja na koje su dobrodošli svi zainteresirani. U našem je dvorištu upravo književni susret s Jasminom Kosanović i predstavljanje njezine slikovnice Noć na zemlji, a sprema se i bend koji započinje s koncertom u 20 sati, zove se Moon Ricochet, zatim dolazi bend Anunnaki. Prije koncerata otvorit ćemo izložbu, također, Jasmine Kosanović, njezinih ilustracija i djela. Imat ćemo i kreativnu radionicu izrađivanja nakita od perlica i sličnog., objasnila je na lica mjesta knjižničarka Sanja Graša.

Od 2003. godine do danas Knjižnica za mlade Karlovac ostvarila je niz uspjeha i ostavila svoj trag u zajednici koji će i dalje produbljivati.

Radili smo jako puno zabavnog i edukativnog sadržaja. Odradili smo brojne edukacije za djecu i odrasle, imali mso brojne književne večeri i brojna putopisna predavanja te edukativna predavanja namijenjena osnovnoj i srednjoj školi vezana uz prevenciju droge, nasilja i seksualni odgoj, istaknuo je Polović.

Iz Knjižnice poručuju kako će nastaviti raditi na poboljšanju programa koje nude te i dalje podrobno pratiti potrebe mladih Karlovčana, bile one čitalačke, edukativne ili kreativne prirode.